Millainen on hyvä kaupunginvaltuutettu?

Tässähän ollaan tarjolla Järvenpään kaupunginvaltuustoon, kuntapäättäjäksi! Tässä tekstissä tutkiskelen ajatuksiani siitä, minkälainen hyvä kaupunginvaltuutettu olisi. Eli toisin sanoen pohdin sitä, mihin itse pyrkisin, jos luottamustehtävä minulle suotaisiin.

Hyvä kaupunginvaltuutettu on kiinnostunut kaupungin asioista ja asukkaiden ajatuksista. Kiinnostus ja halu selvittää asioita täydennettynä kyvyllä hankkia tietoa antaa pohjaa perustelluille näkemyksille. Kaikkea ei tarvitse tietää, mutta pitää olla valmiutta selvittää, kysyä ja oppia.

Hyvä kaupunginvaltuutettu tunnistaa kotikaupunkinsa vahvuudet ja vetovoimatekijät sekä heikkoudet ja haasteet. Pitää tuntea historiaa, mutta katsoa parhaaseen mahdolliseen tulevaisuuteen.

Hyvä kaupunginvaltuutettu osaa puhua ja perustella ajatuksensa selkeästi ja jäsennellysti. Päätösten tulee nojata perusteelliseen vaikutusten arviointiin ja eri näkökulmien huomioon ottamiseen. Muutosten edistäminen vaatii kärsivällisyyttä, toistoa ja aikaa.

Hyvä kaupunginvaltuutettu on rehellinen ja avoin. Pitää olla valmiutta nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi. Kun asian luottamuksellisuus ei sitä estä, pitää keskustelua suunnitelmista käydä yhdessä muiden kanssa ja niin, että esimerkiksi asukkaat ja asiaan liittyvien toimipisteiden työntekijät voivat siihen liittyä.

Hyvä kaupunginvaltuutettu keskustelee rakentavasti ja pyrkii yhteistyöhön. Yhteistyökyvykkyys on Järvenpään tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää ainakin neljässä suhteessa: asukkaiden kuulemisessa, palveluja tuottavien kanssa (kaupungin omat palvelut, yritykset, järjestöt), päätöksentekijöiden keskuudessa sekä naapurikuntien välillä.

Hyvä kaupunginvaltuutettu seisoo arvojensa takana ja puolustaa tärkeinä pitämiään asioita sinnikkäästi. Asioita pitää kuitenkin käsitellä kokonaisuuksina ja asiayhteydessään. Liika jääräpäisyys voi joskus olla kompromissia huonompi ratkaisu.

Teksti julkaistu 24.5.2021 https://www.facebook.com/reetta.nick.vihreat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: