Sujuvaa arkea ja lähipalveluja myös kaupungin reuna-alueilla

Sopivasti maalla, sopivasti kaupungissa. Se on mun mielestä just parasta Järvenpäässä. Meidän kotia ympäröi metsät ja pellot, mutta junaseisakkeelle ja motarin alkuun on vain kilometri kumpaankin, keskustan palvelutkin löytyvät kolmen kilometrin päästä.On hyvä, että keskusta-aluetta kehitetään ja tiivistetään.

Ylöspäin kasvava kaupunkikeskus luo tiloja ja tarvetta yrityksille, palveluille, kulttuurille ja yöelämälle. Mutta monelle, etenkin lapsiperheelle, Järvenpää on valinta nimenomaan sen takia, että täällä on luonto lähellä ja tonteilla tilaa.

Keskustan ulkopuolella sijaitsevat pientaloalueet ovat lapsiperheiden aluetta. Rakkaat naapurustot, kaverit, kylät ja yhteisöt. Keskittyminen keskustan kehittämiseen ei saa laiminlyödä näitä alueita, jotka ovat aivan erityinen vetovoimatekijä kaupungissamme, vain puolen tunnin päässä Helsingistä.

Kun pienten lasten perhe etsii kotia, sitä etsitään usein tositarkoituksella. Suunnitelmissa on asua aloillaan pitkään, ainakin kunnes lapset kasvavat ja muuttavat pois. Järvenpään pitää säilyä houkuttelevana tulevaisuudessakin myös tälle pitkäaikaisten veronmaksajien joukolle.

Reuna-alueita ei saa unohtaa, kun suunnitellaan varhaiskasvatuksen ja opetuksen toimipisteiden sijoittumista, lähiliikuntapaikkoja ja urheilukenttiä, kävely- ja pyöräteiden verkostoa, talvikunnossapitoa tai joukkoliikenteen yhteyksiä. Lähikaupastakin moni olisi kiitollinen.

Sujuva arki vetää puoleensa.

Teksti julkaistu 22.5.2021: https://www.facebook.com/reetta.nick.vihreat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: