Lähiliikuntapaikat pistävät liikkumaan

Lähiliikuntapaikat ja ulkoilureitit kannustavat yhdessä tekemiseen ja liikuntaan. Luistelu-, skeitti- ja pallopelikentät, leikkipuistot ja lenkkipolut tarjoavat tasa-arvoisen, helpon ja maksuttoman mahdollisuuden liikunnan aloittamiseen ja tukevat jo aloitettua harrastusta. Kentillä ja poluilla on myös helppo tutustua saman asuinalueen väkeen. Yhteisöllisyys ja turvallisuuden tunne lisääntyvät samalla kun kunto kohenee.

Lähiliikuntapaikat ovat helppo keino saada ihmiset, etenkin lapset, liikkeelle. Tutkittua näyttöäkin löytyy siitä, että liikuntapaikkojen perustaminen asuinalueiden lähelle todella lisää ihmisten aktiivisuutta. Ja kuten tiedämme: kun liikkuu, saa hyvän mielen ja pysyy terveempänä pidempään.

Vaikeitahan me asukkaat emme usein vaadi. Maalit hiekkakentälle ovat jo hyvä alku siihen, että saadaan naapuruston lapset ruuduiltaan futiksen äärelle ja puuhaamaan yhdessä (testattu ihan tuoreeltaan Ristinummella). Leikkipuistot, koriskentät, valaistut pulkkamäet ja hiihtoladut ovat jo mahtavuutta! Sijoitus skeittipuistoon on takuuvarmasti maksanut itsensä jo moninkertaisesti takaisin lasten liikunnan ja hyvinvoinnin lisääntymisenä. Puisto on aina täynnä innokkaita harrastajia, on syntynyt uusia ystävyyksiä ja skuuttaajista ja skeittaajista on tullut todella taitavia tekijöitä.

Lähiliikuntamahdollisuudet kohentavat merkittävästi asuinalueiden kutsuvuutta ja viihtyvyyttä. Tärkeää on, että kaavoittaessa ja uutta suunnitellessa muistetaan varata tilaa kynnyksettömälle liikunnalle ja yhdessä tekemiselle. Liikuntapaikkoja ei myöskään saa keskittää vain keskusta-alueelle, jos oikeasti halutaan saada jokainen järvenpääläinen liikkeelle.

Julkaistu 10.5.2021 https://www.facebook.com/reetta.nick.vihreat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: